Tel: +36307889496 Hétfő-péntek 8:00-16:00 | info@bluebelltextil.hu

 

Tel: +36307889496 Hétfő-péntek 8:00-16:00 | info@bluebelltextil.hu

 

Jó tudni

 

JÓ TUDNI

Mit kell néznie amikor törölközőt vásárol annak érdekében, hogy a legmegfelelőbbet válassza?


Szövet

Ha a megfelelő törölközőt megfelelő áron szeretné kiválasztani, érdemes először megtudni, hogy milyen anyagból készítették. Mindig ellenőrizze a nyersanyag összetételét. A törölköző legmegfelelőbb anyaga a klasszikus pamut, amelyet a legmagasabb nedvszívó képesség jellemez. Ez a fajta szövet különösen ajánlott az allergiában szenvedőknek.

A bambusz törölközők nagyon divatossá váltak. Kiváló nedvszívó képesség és baktericid tulajdonság jellemzik őket.

Ha fontos az olyan jellemző, mint a rugalmasság, válasszuk az egyiptomi pamut törölközőt. A fonalat nem porítják, nem hámozzák le, így egyre lágyabbá válik minden mosás után.

Mivel az utóbbi időben a fonal átlapolásának technológiája sokat fejlődött, a piacon is vannak nulla csavaros törülközők (nem csavarják meg őket) és alacsony csavarodás (a csavar nagyon finom). Előnyük nagy rugalmasság.

 

Súly

A törölköző súlyát a GSM együttható határozza meg.Ez a szövet pontos súlya - az anyag négyzetméterenkénti grammszáma. Ne feledje, hogy a törölköző méretétől függetlenül, annál nehezebb lesz, minél több gyapotot tartalmaz. A törölköző súlyát a hurkok hossza és a szövet sűrűsége is befolyásolja.  Súlyuk alapján:

300-400 gramm:

Az ilyen törülközők gyorsan megszáradnak, és kevés helyet foglalnak el. Ez jellemző legjobban a gyermekek és a strandruhák törülközőire.

450-500 gramm:

A törülközők legnépszerűbb tömege. Nedvszívó, kellemes tapintású és gyorsan szárad.

520-750 gramm:

Ez a piacon elérhető legmagasabb súly, ami miatt a törölközők több helyet foglalnak el és nehezebben száradnak. Azonban sokkal kellemesebb az érintésük és a nagyobb a nedvszívó képességük.

Megengedett súlykülönbségek: +/- 5% -on belül.

Ha a legjobb törölközőt kívánja megvásárolni, akkor jobb, ha a nagyobb súlyt választja. Ne feledje azonban, hogy az erős törölközők hosszabb ideig tartanak, viszont a  mosás és szárítás költsége magasabbak lehetnek.

 

Méret

Kétségtelen, hogy a törölköző kiválasztásakor fontos paraméter a méret.

A törölköző soha nem lehet túl kicsi, kivéve ha a kéz és az arc törlésére használjuk.

A közepes méretű törölközőnek 50 cm x 100 cm vagy 75 cm x 140 cm méretűnek kell lennie.

A nagy törülközők 100 cm x 180 cm és 135 cm x 200 cm.