Tel: +36307889496 Hétfő-péntek 8:00-16:00 | info@bluebelltextil.hu

 

TAVASZI KIÁRUSÍTÁS!

20% kedvezmény minden raktáron lévő termékre!
Kuponkód: tavasz
Érvényes: 2024.04.15-04.19

Tel: +36307889496 Hétfő-péntek 8:00-16:00 | info@bluebelltextil.hu

 

TAVASZI KIÁRUSÍTÁS!

20% kedvezmény minden raktáron lévő termékre!
Kuponkód: tavasz
Érvényes: 2024.04.15-04.19

Hasznos tanácsok

Milyen gyakran cseréljük az ágyneműhuzatokat?

Függetlenül attól, hogy milyen anyagból készül, és milyen minta van, gondosan kell kezelni. Ez fontos, nemcsak esztétikai tulajdonságai miatt, hanem az egészségünk miatt is. Az ágyban találhatók olyan atkák, amelyek különösen veszélyesek az allergiában szenvedők számára.

Kiváló minőségű anyagból készült ágynemű csak fél siker, hogy minket kiszolgáljon, ameddig csak lehetséges. A tartósságának legfontosabb pontjai a mosás, szárítás, vasalás és tárolás.

Milyen gyakran cseréljük az ágyneműhuzatokat ill. a lepedőket?

Az ágynemű rendszeres cseréjének köszönhetően megszabadulunk mindazoktól a szennyeződésektől, amit az ágyban hagyunk: a verejték, a haj, az állati szőr vagy az elhalt bőr maradványai. Minél hosszabb ideig nem cseréljük le az ágyneműt, annál valószínűbb, hogy olyan baktériumok és gombák szaporodnak el, amelyek veszélyesek az egészségre.

Jó tudni, ha túl hosszú ideig a piszkos ágyban alszik, bőrbetegséget, allergiát és asztmát okozhat!

A lepedőket hetente, a párnákat és a paplanokat legalább kéthetente cserélni kell!


Hogyan készüljünk a mosáshoz?

Soha ne mossa együtt a fehér ágyneműt és a színes ágyneműket!

Az ágyneműket mindig fordítsa ki! Ez megakadályozza a karcolást, károsodást a szöveten, és az anyag megtartja intenzív színét.

Milyen hőmérsékleten mossuk az ágyneműket és milyen fordulatszámon centrifugáljunk?

A gyártó által varrott címkén minden esetben szerepel a mosási hőmérséklet. Az ilyen információkat a csomagoláson is fel kell tüntetni. A megfelelő program beállítása a mosógépben elsősorban attól függ, melyik anyagból készült. A legoptimálisabb hőmérséklet 30-40 ° C. Ráadásul a pamut ágynemű esetében alacsony fordulatszámon (400 fordulat) ajánlott centrifugálni - minél alacsonyabb annál jobb.

Tanács: Ne feledje, hogy az ágynemű anyagától függetlenül, mindig a gyártó által megadott paraméterek szerint mosson.

Mosás után ürítse ki a dobot a lehető leghamarabb, és tegye ki a levegőre száradni az ágyneműket vagy szárítsa meg a szárítóban. Ne késleltesse ezt, mert a késlekedés gyűrődést okoz, főleg ha a ruha több órán keresztül is a mosógépben marad a mosás végeztével. Emellett a mosógépben lévő kellemetlen szagokat is átvehetik a ruhák.

Tipp: Adjon hozzá egy teáskanál szódabikarbónát a dobhoz mosás előtt az ágyneművel együtt, ezáltal megelőzheti a kellemetlen szagokat.

Hogyan kell megszáradni az ágyneműket?

Ha az ágyneműket megfelelően szárítjuk lehetővé tesszük, hogy a szövet színeit a lehető leghosszabb ideig megőrizze. Attól függően, hogy milyen anyagból készült az ágynemű, lehet szárítani szárítógépben, vagy a szabad levegőn. Ez az információ is megtalálható a címkén. A fehér ágyneműket a napon is száríthatjuk,de a színes anyagok esetében ezt el kell kerülni, a takarókat ki kell fordítani - így minimalizáljuk a napfény károsító hatásait.

Tipp: Ha lehetséges, próbálja szellőztetni az paplanokat és párnákat egész évben.